Onze werkwijze


Kennismaking

Tijdens een eerste kennismaking wordt het CV van de kandidaat doorgenomen. Dit gebeurt altijd in een persoonlijk gesprek, het is immers belangrijk om te weten met wie je je carrière bespreekt. Waar voor veel detacheringsbureaus het CV als leidraad wordt gezien, ligt dat bij Xelvin anders. Uiteraard is het belangrijk het carrièrepad van een kandidaat door te nemen, Xelvin vindt het echter veel interessanter om erachter te komen waarom een kandidaat juist bepaalde keuzes heeft gemaakt. Een prettig tweezijdig gesprek dus met als doel te bepalen waar een kandidaat nou echt naar op zoek is.

Dennis Wissink

“Door oprecht naar elkaar te luisteren, ontstaan onverwacht de mooiste dingen.”

Dennis Wissink - Algemeen directeur

MATCH

Xelvin gaat aan de slag voor de kandidaat en zal deze introduceren in het grote netwerk dat zij inmiddels heeft opgebouwd. Naast het vinden van een passende functie wordt vooral ook gekeken en gezocht naar bedrijven waar een kandidaat zich prettig voelt en goed uit de verf komt. De kandidaat wordt zoveel en zo goed mogelijk geïnformeerd over interessante bedrijven, de cultuur die er heerst, de mensen die er werken en de werkwijze. Kan hij zich hierin vinden, dan wordt er een kennismaking afgestemd.

Janneke Assink

“We matchen niet alleen op harde criteria, juist de match op de zachte criteria maakt het verschil.”

Janneke Assink - Directeur OrganisatieOntwikkeling

SOLLICITATIE

Xelvin stuurt haar kandidaten niet zomaar naar een sollicitatiegesprek, daar gaat een goede voorbereiding aan vooraf. Deze voorbereiding geldt niet alleen voor het eerste gesprek, tijdens de gehele procedure en zelfs daarna blijft Xelvin sturen en een sparring partner.

 

Kevin Overtoom

“Succesvol solliciteren = 10% geluk + 85% inspanning + 5% geluk dat je geen pech hebt”

Kevin Overtoom - Regiodirecteur Xelvin West

AAN DE SLAG

Aan de slag gaan bij een nieuw bedrijf, met nieuwe collega’s en een nieuwe cultuur is leuk maar ook spannend. Xelvin vindt het belangrijk een kandidaat te blijven volgen en advies te bieden wanneer nodig. De Xelvin-consultant brengt dan ook regelmatig een bezoek aan de werkvloer en doet zijn uiterste best de werksituatie voor zowel kandidaat als bedrijf zo optimaal en plezierig mogelijk te maken.

Daarbij houdt Xelvin een vinger aan de pols. Zowel een persoon als een functie ontwikkelt zich, en het is belangrijk te monitoren of beide bij elkaar blijven passen.

Pim Buiting

“Een open houding en een flexibele instelling helpen ons bij te sturen op ontwikkelingen.”

Pim Buiting - Business Developer