Neways Leeuwarden


foto (2)

Tinus Jan van Popta (27) uit Sneek is sinds 11 november 2013 werkzaam bij Neways in Leeuwarden. Hij is hier werkzaam als NPI Engineer (New Product Introduction).

Neways is een fabrikant van industriële elektronica. In Leeuwarden worden bestuckte printplaten (PCBA’s) gemaakt. In deze functie bereidt hij nieuwe maar ook bestaande producten voor op het fabricage proces en begeleid hij deze gedurende het traject. Tinus: ,,Het mooiste vind ik de variatie die ik dagelijks heb. Daarnaast vindt ik leuk om samen met de verschillende afdelingen tot een kwalitatief hoog eindproduct komen”

Het bijzondere aan dit detacheringstraject is dat Tinus zelf intern bij Xelvin heeft gewerkt. Tinus heeft na de MTS electro de HBO opleiding Technische Bedrijfskunde gevolgd. Na zijn opleidingen is Tinus bij Xelvin Drachten in dienst gekomen als Managing Consultant. Tinus heeft bijna 4 jaar bij Xelvin als Managing Consultant gewerkt en hij was toe aan een nieuwe uitdaging.

Tinus: ,,Hoewel ik een schitterende tijd heb gehad bij Xelvin miste ik na verloop van tijd de diepgang tot de techniek” De manier waarop Xelvin hier mee om is gegaan is geweldig. Er werd me alle vrijheid geboden om mijn loopbaan elders een vervolg te geven. Toen er zich een vacature voor deed bij Neways heb ik geen moment getwijfeld. Achteraf ben ik nog altijd blij met deze keus en voel ik me hier als een vis in het water!”

Xelvin is blij dat Tinus deze weg heeft bewandeld en wij wensen hem dan ook erg veel succes!

 


« Naar het overzicht van cases